Stichting

DOELSTELLING

‘The Lighthouse Sports Foundation’ stelt zich ten doel om:

“Kinderen met speciale behoeften de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan (sport)evenementen. Dit zodat de kinderen het plezier van het samen sporten kunnen ervaren en kunnen participeren in voor anderen zo vanzelfsprekende activiteiten”. “Voor de ouders van deze kinderen verschaffen wij nieuwe inzichten en mogelijkheden om hen zo een geweldig toekomstperspectief te bieden”. “Maatschappelijk creëren wij draagvlak voor acceptatie en integratie van speciale sporters in reguliere wedstrijden en evenementen”.

UITLEG NAAM VAN DE STICHTING

The Lighthouse Sports Foundation

Voor het kind:
Graag willen we je laten zien en ervaren dat er ondanks beperkingen toch altijd lichtpuntjes zijn. Onder andere in de vorm van het ontdekken van je sportieve mogelijkheden, het vinden van vrienden die net als jij speciale behoeften hebben en om je de kick van evenementen/wedstrijden te laten ervaren.

Voor de Ouder(s)/Verzorger(s):
​​
Uit ervaring weten we dat het soms lastig is om de juiste koers te varen op stormachtige zee. Met de komst van jullie kind met speciale behoefte krijgen jullie ook tal van uitdagingen voorgeschoteld die niet altijd even makkelijk zijn. Graag willen wij een ‘licht’ voor jullie zijn door jullie gezin de mogelijkheid te geven samen te sporten of samen met vrienden en bekenden te sporten. Dit door een sportief platform te bieden.

Maatschappelijk
​​
Wij willen graag ons licht laten schijnen over het sterk onderbelichte aspect van sport: het sporten met kinderen met een beperking, als het gaat om reguliere evenementen. Zoals het bij schepen op zee gaat; je koerst gedurende een bepaalde periode op het licht van de vuurtoren om vervolgens koers te zetten naar een volgende haven.

MOTIVATIE

Geloof, hoop en een heleboel liefde

‘The Lighthouse Sports Foundation’ is ontstaan uit geloof, hoop en een heleboel liefde.

Wonder volgens het woordenboek: “…is een zeer indrukwekkende en rationeel onverklaarbare gebeurtenis”
Met Noah hebben wij al hele bijzondere dingen meegemaakt en zelfs verschillende wonderen. Wij geloven dat er nog veel meer wonderen zullen gaan gebeuren. Niet alleen in het leven van Noah maar ook in jouw directe omgeving. Wij kijken hier vol verwachting naar uit. Zie je het al voor je dat een kind met speciale behoeften mede door jou groeit in zelfvertrouwen, dat hij/zij gaat leren wat het is om een echte vriend(in) te hebben. Zie je het al voor je dat hoop en geloof in betere tijden weer terugkeert in een gezin?

Misschien vind je het bovenstaande lastig om te begrijpen of heb je er helemaal geen beeld bij. Geen nood! Het allerbelangrijkste van alles is: een heleboel liefde. Wij kunnen die liefde met ons allen uitdelen door onder andere ‘The Lighthouse Sports Foundation’.

Het geheim is: “als jij geeft, krijg je vaak heel veel terug.” Is dat niet gaaf?!

Voor onze stichting houdt dat het volgende in:

We helpen je graag op weg en willen er voor je zijn in de verwachting dat je uiteindelijk zelf koers gaat varen en een licht kan zijn voor je omgeving.